معرفی کتاب ملت عشق (شریعت عشق)
کتاب ملت عشق (شریعت عشق) شاهکار به یاد ماندنی الیف شافاک، رمانی پرفروش، عاشقانه و سرشار از مضامین عرفانی است که دو داستان را به موازات هم روایت میکند. این داستان تمثیلی از تقارن دو زندگی شبیه به هم با فاصلهای 800 ساله است که طی آن، بانویی عمیقا تحت تأثیر افکار و خط مشی مولانا و شمس تبریزی قرار میگیرد. در این اثر شگفتانگیز 40 قانون عشق را از نگاه صوفیان و عرفا میخوانیم.
درباره کتاب ملت عشق:
سنگی را تصور کن، که درون آبی روان میافتد، تاثیری که این سنگ بر آب میگذارد، به راحتی قابل دیدن نیست. تنها در جائی که سنگ به آب میخورد، آب به آرامی کنار رفته، پیچ و تاب خورده و به اطراف میپاشد و صدای ضعیفی به گوش میرسد: تالاپ… سپس این صدا خاموش و در همهمهی صدای آب گم میشود. این، تمام آن چیزیست که اتفاق میافتد!
اما تصور کن همین سنگ درون برکهای آرام بیافتد، اثرش نه تنها دیدنیتر بلکه ماندگارتر خواهد بود. همین سنگ کوچک آب خفته را بیدار و آشفته میکند. در محل برخورد سنگ به آب، حلقهای شکل میگیرد، سپس در چشم بهم زدنی این حلقه دوباره جوانه زده و دوباره و دوباره هزاران حلقه، درونش متولد میشوند.
در کتاب خواندنی و جذاب ملت عشق (The Forty Rules of Love) شما شاهد دو داستان هستید که به موازات هم روایت میشود. داستان در دهه 2000 میلادی در یکی از ایالتهای آمریکا آغاز میشود؛ شخصیت اصلی در این فضا، بانویی به نام الا است. او پس از سالها زندگی مشترک با همسرش که دندانپزشکی سرشناس است، رابطه عاشقانه و پرشوری را حس نمیکند. چیزی که همه آن را عشق مینامند، در ترتیب اولویتهای زندگی الا، در آخر لیست بود. از نظر الا عشق تنها میتوانست در فیلمها و کتابها وجود داشته باشد و یا در رمانهای فانتزی و تخیلی! او حین انجام شغلش که نوشتن گزارشی بر رمان عزیز زاهارا بود، با توفیقی اجباری مواجه میشود و معنای حقیقی عشق را با رویکردی صوفیمسلک و عارفانه میچشد.
الیف شافاک (Elif Shafak) با هنر بیبدیل داستاننویسیاش، گرههایی لطیف و روان میان داستان الا و ورود شمس به زندگی مولانا جلالالدین بلخی، میزند و پیوندی بسیار خواندنی از دو حکایت با فاصلۀ 8 قرن میسازد! در طی این دو روایت جذاب، 40 قانون عشق از زبان عارفان ذکر میشود. الا نهایتا درمییابد که داستان مولانا آینه زندگی خودش است و عزیز زاهارا برای او همچون شمس برای مولانا بوده است.
افتخارات کتاب ملت عشق (شریعت عشق):
- نامزد جایزه ادبی بین المللی دوبلین در سال 2011
- دریافت جایزه محمد حسن عسکری برای ترجمه اردو در سال 2017
- پرفروشترین کتاب تاریخ ترکیه با بیش از 500 بار تجدید چاپ
- یکی از پرفروشترین کتابهای ترجمه شده در ایران