بار هستی

معرفی کتاب صوتی بار هستی
کتاب صوتی بار هستی رمانی فلسفی از میلان کوندرا است که به تفکر و کاوش درباره زندگی انسان و فاجعه تنهایی در جهان می‌پردازد. این کتاب این موضوع را بیان می‌کند که تشخیص راه درست از راه غلط برای انسان غیرممکن است. به‌همین دلیل راه غلطی وجود ندارد و انسان مبری از اشتباه هست.

بار هستی (The Unbearable Lightness of Being) که به نام سبکی تحمل‌ناپذیر هستی نیز شناخته می‌شود، معروف‌ترین اثر میلان کوندرا (Milan Kundera) است که تاکنون به زبان‌های بسیاری ترجمه شده و در فهرست کتاب‌هایی که پیش از مرگ باید خواند، قرار گرفته است. کوندرا در این اثر تنهایی انسان و رابطه‌اش را با جهان هستی به تصویر می‌کشد، تنهایی که در عین روزمره شدن همیشه در گوشه‌هایی از روح ما خود را به رخ می‌کشد.

این کتاب به شرح وضعیت زندگی هنرمندان و روشنفکران چکسلواکی پس از بهار پراگ، یعنی پس از حمله اتحاد شوروی به چکسلواکی، می‌‌پردازد. شخصیت اصلی کتاب توما نام دارد. توما جراح موفق ساکن پراگ است که با دختری به نام ترزا آشنا می‌شود. توما به خاطر شکست قبلی‌اش در زندگی مشترک تبدیل به فردی حساس شده که از ازدواج مجدد هراس دارد، اما در نهایت علاقه‌اش به ترزا منجر به ازدواج می‌شود. اتفاقات زندگی شخصیت‌های اصلی این کتاب، در سال‌های بهار پراگ جریان دارد تا زمانی که کشور چک درگیر جنگ می‌شود و روند جریانات را به‌ طور کلی تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، تا حدی که توما و ترزا برای رهایی از دغدغه‌های جنگ برای ادامه زندگی به روستایی کوچک پناه می‌برند اما این سفر خود آغاز سفری بزرگ‌تر است.

در بخش‌هایی از کتاب درباره تفاوت‌های شخصیت این دو نفر صحبت شده است. به‌ طور مثال تفاوت عقیده آن دو درباره مسئله خیانت و یا تفاوت افکارشان درباره زن بودن و یا درباره تاریکی و روشنایی و یا نظرشان راجع به نیویورک و… پیوند خوردن شخصیت‌هایی که نگرش‌هایی متفاوت دارند، همراه با مفاهیم عمیق فلسفی و همین‌طور تصاویر و وقایع جنگ روسیه و چکسلواکی همه این‌ها کتابی جذاب را برای مخاطب پدید آورده‌اند.

زبان نافذ و نگاه فلسفی این کتاب، از همان آغاز مخاطب را با مسائل بنیادی هستی بشر روبه‌رو می‌کند و به تفکر وامی‌دارد. شخصیت‌های رمان با بیان احساسات، تفکرات و رویاهای خود، موقعیت انسان را در برابر چشمان ما به نمایش می‌گذارند و تلخ‌کامی‌ها و سرخوردگی‌هایش را تصویر می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *