استیو جابز

معرفی خلاصه کتاب استیو جابز

استیو جابز (steve jobs) یکی از موثرترین افراد در ایجاد تحول در عصر تکنولوژی بوده است. حتی منتقدینش هم باور دارند که او یک اسطوره است. با خواندن این میکروکتاب و شناخت استیو جابز واقعی شگفت‌زده می‌شوید و می‌خوانید که چرا اپل بدون استیو جابز بی‌معنا بود. این تنها کتابی است که با رضایت خود جابز چاپ شده و جالب است بدانید که خودش هرگز زندگی‌نامه‌اش را نخواند. این کتاب ۳ ماه بعد از فوت جابز منتشر شد و در کمتر از ۲ هفته رکورد فروش را شکست.

والتر ایزاکسون (Walter Isaacson)، نویسنده و زندگی‌نامه‌نویس معروف آمریکایی است. والتر مدیر عامل و رئیس هیئت‌ مدیره سی. ان. ان و برای مدتی هم مدیر عامل روزنامه تایمز بوده است. توانایی نویسندگی‌اش به حدی است که او را جز نوابغ نویسندگی به سبک امروز می‌دانند. والتر علاوه‌ بر زندگی جابز زندگی‌نامه انیشتین و بنجامین فراکلین را هم نوشته است. نوشتن زندگی‌نامه جابز 2 سال و با ۴۰ مصاحبه طولانی با استیو و تمام نزدیکانش نوشته شد. والتر در ابتدا از استیو می‌خواهد که هرگز نظری روی کتاب ندهد و جابز هم می‌پذیرد اما هرگز فرصت خواندن آن را پیدا نمی‌کند.

در بخشی از کتاب استیو جابز، زندگی‌نامه موسس اپل می‌خوانید:

در ۳۰ سال اول عصر کامپیوتر دو ستاره با هم می‌درخشیدند. هر دو ترک تحصیل کرده و متولد ۱۹۵۵، استیو جابز و بیل گیتس. اندی می‌گفت: «هر دو فکر می‌کردند که از دیگری باهوش‌ترند اما جابز با گیتس طوری رفتار می‌کرد که انگار یک شهروند درجه دو است. بیل هم از بالا به جابز نگاه می‌کرد چون برنامه‌نویسی بلد نبود.»

این تفاوت‌ها آن‌ها را در دو سوی گسل بنیادی دوران تکنولوژی قرار داد. اما در دوره‌ای آن‌ها تبدیل به یک گروه دو نفره شدند: جابز به آن‌ها گفته بود که باید برنامه‌های مخصوص مکینتاش را بسازند و گیتس قبول کرد. در بین آن‌ها جابز عاشق اکسل شده بود و پیشنهاد داد که اگر اکسل برای ۲سال انحصاری برای اپل باشد و به آی. بی. ‌ام ارائه نشود آن وقت جابز هم گروه بیسیک‌اش را تعطیل خواهد کرد. گیتس این موضوع را هم پذیرفت. در آن زمان گیتس تبدیل به معتمد اپل شده بود و به قول خودش: جز خدمه کشتی بودم و به هر سوراخ سنبه‌ای دسترسی داشتم. در ابتدا قرار بود برنامه‌های وورد و اکسل با لوگوی اپل روی هر مکینتاش باشد اما وقتی جابز دید که سرعت مایکروسافت پایین است تصمیم گرفت که نرم‌افزارهای مایکروسافت را به صورت پیش‌ فرض ارائه نکند. این باعث شد تا گیتس فکر کند که می‌تواند خودش نرم‌افزارهایش را به صورت جداگانه و برای دستگاه‌های دیگر بفروشد. از طرفی دیگر در آن زمان گیتس از سیستم داس استفاده می‌کرد ولی کم‌ کم فهمیده بود که باید چیزی شبیه به مک باشد. یکبار اندی به جابز گفت که به مایکروسافت مشکوک است آن‌ها سوالاتی در مورد جزییات سیستم‌ عامل می‌پرسند، آن‌ها در حال تقلب از مک هستند. یکسال بعد مایکروسافت اعلام کرد که در حال برنامه‌ریزی برای توسعه یک سیستم‌ عامل جدید برای کامپیوترهای آی. بی. ‌ام است و ویندوز عرضه شد. اما از آن جا که مک هم از روی یک سیستم‌ عامل در زیراکس ساخته شده بود گیتس ادعا کرد که او هم ویندوز را با الهام از سیستم‌ عامل زیراکس ساخته نه مک. اما کینه جابز نسبت به گیتس تا ۳۰ سال بعد باقی ماند. او می‌گفت: «آن‌ها بیشرمانه از روی دست ما تقلب کردند. هیچ شرمی در وجود بیل نیست.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *